Procesele prin care trece piatra sparta

Care sunt procesele de productie pentru piatra sparta de cariera?

Productia pietrei sparte transforma de fapt pietrele mari sau bolovanii in pietre mai mici si le sorteaza in functie de dimensiune. Excavarea pietrei sparte sau a nisipului si pietrisului depinde de caracteristicile geologice, de intindere si stratul de zacamant. Se folosesc in mod obisnuit metode de minerit, desi unele pietre sunt minate in subteran.

Piatra de foraj si de exploatare necesita, in general, forajul controlat inainte ca piatra si bolovanii sa fie extrase cu incarcatoare frontale, buldozere si excavatoare. Depozitele de nisip si pietris sunt de obicei exploatate cu echipamente conventionale, cum ar fi buldozere, incarcatoare frontale si excavatoare. Insa zacamintele pot fi extrase din albiile raurilor sau din lacuri folosind dispozitive de dragare.

Dupa ce materialul a fost extras, acesta este gata de procesare. Instalatiile de concasare, spalare si sortare sunt, in general, construite pe locul extragerii agregatelor. Pentru roca de piatra si pietris mare, prelucrarea necesita adesea concasarea.

Dupa concasare, agregatele sunt sortate pe diferite dimensiuni. Argila este indepartata prin spalare. In aceasta etapa, agregatele sunt in mod obisnuit mutate cu ajutorul camioanelor in padocuri si altfel sunt stocate.

In sfarsit, agregatele sunt incarcate in camioane, garnituri de tren sau barje pentru a fi expediate in locurile unde vor fi folosite.

Odata ajunse la destinatie, acestea vor fi folosite pentru materialele de constructii si constructii de drumuri … panouri … sticla … vase si tigai … produse de curatat pentru gospodarie … machiaj … medicamente … vopsele … creioane ….

Lista este interminabila.