Project Description

Betonari si asfaltari

Agregate minerale folosite in aceste operatiuni: nisip, balast, pietris, piatra sparta de cariera, balast compactabil  sau piatra sparta de rau. Primul pas in procesele de betonare si asfaltare este eliminarea suprafetei existente, indiferent ca este vorba despre asfalt, beton sau pavele.
Indepartarea stratului existent se finalizeaza folosind utilaje grele, incluzand excavatoare echipate cu picon, buldoexcavatoare, incarcatoare frontale si camioane tip autobasculanta.

Care sunt urmatorii pasi in procesul de asfaltare?

Folosind autogredere, se aduce la cota suprafata care trebuie asfaltata pentru a fi siguri ca apa se va scurge corespunzator.
Drenarea corespunzatoare a apei este absolut necesara pentru ca asfaltul sa fie ferit de gauri si fisuri.
Stratul de baza compus nisip, balast, pietris, piatra sparta de cariera, balast compactabil  sau piatra sparta de rau din ofera o suprafata stabila pentru un suport foarte bun al noului strat de asfalt.

Pe parcursul lucrarilor de betonari si asfaltari, grosimea stratului suport, stabilizarea si compactarea sunt pasi foarte importanti. Daca stratul suport nu este compactat corespunzator, suprafata asfaltata nu va oferi durabilitate in timp.
Stratul suport, in cele mai multe cazuri, este compus din nisip, balast, pietris, piatra sparta de cariera, balast compactabil  sau piatra sparta de rau.
Urmeaza turnarea unui strat de beton rutier.
Apoi se toarna noul strat de asfalt.