Project Description

Lucrari de pavare

Primii pasi pe care ii parcurgem atunci cand incepem acest tip de lucrare sunt aceia de realizare a masuratorilor si delimitarea zonei de lucru cu tarusi si sfoara.

Apoi se face o decoperta pe zona de lucru ceea ce presupune indepartarea stratului vegetal. Pentru ca lucrurile sa fie bine facute din start, vom urmari obtinerea unei pante line cu suprafata plana. Urmeaza aplicarea membranei de geotextil, dupa care vom realiza suportul prin compactarea unor straturi de piatra concasata sau balast compactabil (straturi de 15-20 cm).

Stratul suport executat corespunzator ne va scuti de neplaceri odata cu trecerea timpului.

Stratul suport se compacteaza cu utilaje profesionale (placa vibranta sau compactor in cazul lucrarilor pe suprafete mari).

Dupa ce ne-am asigurat ca stratul suport este gata, trecem la montarea bordurilor intr-o fundatie de beton si asternerea celor doua sorturi de agregate minerale (margaritar 4-8 mm si nisip 0-4 mm) pe care le vom folosi. Urmeaza nivelarea si compactarea agregatelor minerale dupa care asezam pavelele pe stratul de nisip. Pavelele trebuie sa fie aliniate si in acelasi timp se urmareste o panta corecta facand masuratori cu ajutorul unei nivele.

Ultima operatiune este aceea de umplere a rosturilor dintre pavele cu nisip.